Voices of Humanity är en ensemble som består av musiker och sångare från Syrien och Iran och från Sverige och Europa.

 

I mötet och musiken växte ett gemensamt språk och en dialog av musikaliska kopplingar och associationer.

 

Vi utvecklade ett program där kända svenska och västerländska sånger (CM Bellman, Monica Zetterlund, Jacques Brel m.fl.) flätas ihop med kurdiska, persiska och arabiska melodier. Vi kopplar även till svensk folkmusik.

 

Under våren 2017 och med stöd av Stockholms Stad gjorde Voices of Humanity 15 konserter runtom i Stockholms kommun.

 

Vi har nu fått stöd av Stockholms landsting för lika många konserter på olika platser i länet under höst 2018 och vår 2019.

 

Voices of Humanity består av 3 fasta medlemmar, Anna Petraskevica, piano, flöjter och sång, Farhad Misto, sång och saz, Yann Le Nestour, viola da gamba, sång och klarinetter.

 

Vi har mött flera fantastiska musiker i våra integrationsprojekt, och önskar i vår fortsatta verksamhet, så ofta det är möjligt att bjuda in en gästmusiker.

 

Vår ambition är att inte bara bjuda på en konsert och en musikalisk upplevelse av bästa kvalitet, men att ha ett möte med publiken, och också i publiken. Därför har vi prioriterat att spela på platser där olika publiker lätt kan mötas, folk från kvarteret och nyanlända.

 

Vi har främst spelat i förorter på bibliotek, kulturhus och i kyrkor. Vi har även sett till att sprida information om konserten till t.ex boenden för nyanlända.

 

Överallt har människor blivit berörda, överraskade över hur nära musiken och kulturerna ligger varann, folk har möts och socialiserat i publiken utöver språk och kulturella skillnader.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now